Közéleti pokol

Jelentés a polgárháborús frontról

Mennyire spontán egy civil mozgalom?

2016. július 09. 04:00 - aL__Ex

A Ligetvédő performansz elemzése – ez most kabaré volt, vagy komolyan gondoltátok?

 

Napokig tanakodtam magamban, hogy megírjam-e ezt a cikket, mert amiről szó van, az tulajdonképpen nagyon szimpatikus civil kezdeményezés is lehetne – ha nem érezné az ember az egésznek a mesterkélt jellegét, és nem rakódna rá a demokratikus ellenzéki Orbán-fóbia, ami eleve az egésznek az értékét lerontja.

Mindig is érdekelt a kérdés, hogy mennyire civil az, amire ráakasztjuk a civil jelzőt. Különösen azóta izgat ez a kérdés, ahogyan tavaly gyakorlatilag egy-két nap alatt alakultak meg a menekülteket segítő „civil” szervezetek, miközben valószínűleg már a telefonszámaik benne szerepeltek azokban a kézikönyvekben, amelyeket a görög szigeteken a kezébe nyomtak a menekülteknek. Mindebből következően a szervezésnek legalább hetekkel, vagy hónapokkal meg kellett előznie az eseményeket. A civil csoportok nem akkor szerveződtek, amikor a menekültek Szegedhez értek, legfőképpen pedig – nem spontán.

A Ligetvédők eleve nem nélkülözhették Szabó Tímea és a Párbeszéd Magyarországért bábáskodását, hiszen a környezetvédő attitűdöt felmutató fiatal politikus asszony napokig tartotta egyedül a frontot, amíg a civileket egyáltalán fel lehetett álmukból rázni, és a környéken lakókat tetemre lehetett hívni. Bizony mondom, hogy egy környezetvédő civil szerveződés sem jön csak úgy, egyik napról a másikra létre.

karacsony_gergely.png

Karácsony Gergely a helyszínen tájékozódik

Nos, Karácsony Gergely – Zugló főpolgármestere – a PM képviseletében 2016. július 6-án meg is jelent a helyszínen, hogy „tájékozódjon a helyzetről”, és megtekintette a Ligetvédők performanszát. Erről készült videó Így számolták fel a Ligetvédők táborát címmel. Elnézést kérek a bemutatott fényképek minőségéért, de a felvételek a kimerevített videóról készültek.

Elemzésem tárgya ez a videó. Azt vizsgálom, hogy mennyire mesterkélt és előre megtervezett az egész, ami alatt nem azt értem, hogy maga a videó szerkesztett. Egy profi munkának ma ez része, de a tartalomnak nem szükségszerűen. A videó egyes jeleneteit elemzem ahhoz, hogy bizonyítsam az állításomat: a videó mintha a Ligetvédő civil mozgalom diplomamunkája volna, és mintha Karácsony Gergely annak megvédésére érkezett volna a helyszínre.

 

Egy baki rögtön az elején: az áldozat mennybemenetele [0:00 – 0:10]

Azzal kezdődik a videó, hogy bemutatja, hogyan cipelnek ki egy fiatal lányt a Ligetvédők táborából. S mivel lesz jelentősége később, azonnal hozzáteszem, hogy a rendőrség munkáját egy rossz szó nem érheti. Szakszerűen, korrektül, emberségesen végzik a rendőrök a dolgukat, amire parancsot kaptak. Próbálnák meg ne azt tenni! Különösen azt emelném ki, még az is látszik rajtuk, hogy pszichés szempontból is felkészültek a feladat teljesítésére. Nem látszik rajtuk, hogy lelkileg konfliktushelyzetben volnának a parancs teljesítés során. Esetenként még azt is konkrétan meg lehet állapítani, hogy nagyon is kesztyűs kézzel bánnak a tiltakozókkal.

mennybemenetel.png

Mennybemenetel angyali mosollyal az arcon

A fiatal lányon a „gyaloghintóból” kiszállva látszik, hogy mennyire élvezte a helyzetet, ahogy a figyelem középpontjába került. Szerintem vissza is menne még egy körre, ha tehetné, mint a Vidámparkban. Itt még egyáltalán nem esett le neki a tantusz, hogy őt most tulajdonképpen bántalmazták. Kiesett a szerepéből, hisz ő csak egy amatőr színjátszó. De ne lepődjünk meg, mert innentől számítva 2-3 másodperc elteltével keserves zokogásban fog kitörni a képen még angyalian mosolygó leány! Nehéz elhinni? Csak meg kell nézni a folytatást!

 

Szörnyella De Frász [0:10 – 0:22]

El is jutottunk ahhoz a ponthoz, amit jó előre beharangoztam, nevezetesen a rendőrség szerepéhez. Valóban nem túl felemelő a feladat, hogy rendőröknek ártatlan fiatalokkal szemben kell erőszakot alkalmazniuk, de mit lehet tenni, mégsem hagyhatják kopaszokra a dolgot. Végül is a rendőrök – többek között – ezért kapják a fizetésüket. Úgy vélem, hogy a rendőrség hibátlanul végezte a dolgát, amikor türelmesen, egyenként „gyaloghintóban” cipelte ki a tiltakozókat a Ligetvédők táborából. Sajnos tehetik, amíg a tiltakozók csak százan vannak.

Elnézést kérek a hölgytől a meséből vett hasonlatért, biztos a frizurája miatt van! Hiába, az ízlések (és a pofonok) különbözők. Mit csináljak? Nekem ez a „bozótos” egy fiatalember fején sem jön be, nemhogy egy hölgy frizurájaként. Az én képzeletemben a női haj arra való, hogy a férfi ujjai játsszanak benne. De ha a hölgy nem erre vágyik, joga van hozzá, az én fantáziám mit sem számít. Nem a genderőrület beszél belőlem, a hölgynek joga van hozzá, hogy olyan legyen a frizurája, amilyennek szeretné! De vegyük hozzá nyugodtan a kigúvadt szemeket és az erőszakos stílust (vagy akár a drogfogyasztásra utaló lejárató szándékú híreket is), s a mesebeli gúnynév máris érthető talán.

szornyella-de-frasz.png

Szörnyella De Frász

A koreográfiában itt következne tehát a rendőrség lejáratását szándékozó rész, de valahogy nem jött össze. Szörnyella De Frász hiába tanulta be a szerepét hibátlanul, és hiába adta elő tökéletesen, csak éppen egyetlen szava sem volt igaz. Szörnyella így kezdi a monológját:

„Ez a munka, amikor valaki a közt szolgálja, és aztán kicibálják, pedig életet akar menteni, fákat, növényeket, az Önök levegőjét! És most nézzék meg!” Mondja mindezt igen hevesen gesztikulálva és odafordulva rámutat – az időközben heves zokogásban kitört – kiscsajra, aki éppen az előbb alakította a mennybemenetelét. Innen tudni, hogy mindez előre el volt tervezve. Szörnyella De Frász tartotta is magát a szerepéhez, ő minden szavát kiválóan elsajátította, begyakorolta, elő is adta, helyén volt minden gesztusa, minden hangsúlya, sőt kicsit túl is alakította a szerepét, csak hát az nem volt betervezve, hogy a kiscsaj a gyaloghintóban elélvez a gyönyörtől. Szörnyellának jeles, a kiscsajnak viszont elégtelen a teljesítménye. A kettő együtt pedig hiteltelen. A kiscsaj körül álló emberek pedig egyáltalán nem értik, hogy akkor most mire föl ez a nagy sírás-rívás. Aki nem hiszi, nyugodtan nézze meg az előző képet! Most melyiknek higgyen az ember?

folosleges_zokogni.png

Fölösleges zokogni! Itt már elbukott a performansz.

 

A kis fontoskodó [0:45 – 1:14]

a-szunyogok-a-ligetben-is-csipnek.png

Úgy látszik, a szúnyogok a Ligetben is csípnek

Már a hangsúlyra is érdemes figyelni (meg a vakaródzásra)! „Reggel … itt megjelent rengeteg rendőr… Egy közjegyző kirakta a papírt a kapukra… Nem engedtek minket fellebbezni… A kilakoltatásnál nekünk időt kellett volna adni arra, hogy az értékeinket kihozzuk a benti területről…”

Ugyan mire kellett volna időt adni? Hogy amit be sem kellett volna oda vinni, azt kihozzák? De legyünk elnézőek! Amit egy reklámszatyorban bevittek oda, azt ugyanúgy egy reklámszatyorban ki is hozhatták volna onnan. Nagyon jól tudjuk, hogy nem ezzel volt a gond. Hanem azzal, hogy ki sem akartak onnan jönni. De a vakaródzó hölgy érvei valahogy nem erről szólnak. Úgy látszik ő is tudja, hogy az érvei védhetetlenek.

A hölgyet később [3:20 tájékán] még újra bekeverték pár másodpercre, hogy a Ligetvédők később terveiről elmondja, miért nem nyilatkozik róluk.

 

Mi ez a majomparádé? [3:24 – 3:38, 3:49 – 4:00]

Az egész filmben ez a kedvencem! Igazán aranyos a főszereplő hölgy is a jelenetben. Érdemes nemcsak a szavait figyelni, hanem az arcát, a tekintetét és a gesztikulálását is. Ez is tökéletes produkció! Aki akarná, sem tudná letagadni, hogy ez egy előre megtervezett és betanult jelenet volt. A főszereplő egyszerűen letámadott egy készenléti rendőrt, és kérdőre vonta, hogy „mi ez a majomparádé”, mint aki magyarázatot vár a szavaira. Érdemes lett volna persze közben a rendőr arcát is látni, hogyan reagál a szavakra, mert ami benne felmerülhet, az nem is lehet más:  nekem vajon mi közöm az egészhez? Gondolom este jót röhögött ő is, amikor meglátta a jelenetet az interneten. Érdemes elolvasni, idézem az egészet:

„Mi ez a majomparádé itt, amikor tudjuk, hogy miről szól az egész? Arról szól az egész, hogy Orbán Viktor egy maffiózó, és be akar költözni a várba. És meg akarja koronáztatni magát. És Önök ehhez asszisztálnak!”

„Ez az egész… izé… liget… izé… Ingatlanfejlesztő Zrt! Ők pénzt akarnak csinálni! Mindenki tudja! Ön is tudja!”

Közben a néző nem tudja, hogy mire számíthat, vajon sírva fakad a szereplő, vagy netán ölni fog a szemével. Mintha szegény rendőr tehetne bármiről is. Itt már kissé túl van tolva a dolog, már az Orbán-fóbiáról van szó, nem a környezetvédelemről. Ezt egyszerűen nem kellett volna a történetbe belekeverni!

ingatlanfejleszto_zrt_1.png

És Önök ehhez asszisztálnak! (Ugye, hogy a hölgy ölni tudna a szemével?)

A pillanatfelvételt ebből a röpke részletből bárhonnan vehettem volna, ugyanolyan villogó szemeket láthatnánk. Aranyos karakter, mi tagadás!

 

Egy érdekesség: akad, aki harcra buzdítana [2:13 – 2:24]

Kicsit visszafelé megyünk a történetben. Lényegében a Ligetvédőket bemutattam, már csak néhány mellékes dolog maradt hátra. Sokáig észre sem vettem ezt az aprócska jelenetet a felvételen. Feltűnik az idősebb generáció osztályharcos véleménye is a videón. Egy radikalizálódó nyugdíjas néni mondogatja: „Lájtosan nem megy! Itt nem fogunk bejutni, tudjuk nagyon jól…” A háttérben pedig mintha a sósavas bácsit hallanám, csak kormányellenes kivitelben: „Bejutunk! Ne hagyjátok magatokat megfélemlíteni! Te is gyere! Álljál föl!” – így kiabál az egyik demonstráló fiatallal. (Közben lehet, hogy a bevásárló szatyor ott lóg a kezében.)

osztalyharcosok.png

Az osztályharcos generáció majdnem átvette az operatív irányítást

Papa! Osztaná a fegyvert? De lehet ám menni nyugodtan elől. Meg kell mutatni, hogyan is kell ezt csinálni! Azért azt előre el kell dönteni, hány év börtönt tetszik bevállalni!

 

Várnai László önkormányzati képviselő, Civil Zugló Egyesület [2:23 – 3:04]

A civilek képviseletében egy önkormányzati képviselő is bemutatkozott a filmben, aminek őszintén örülök. Várnai László legalább elmondott helyettem olyan dolgokat, amire nem nekem kell rámutatni. Eredményt egy civil szervezet akkor fog tudni felmutatni, ha nem száz ember tiltakozik több száz rendőrrel szemben, hanem mondjuk ezer, vagy kétezer, azaz megfordulnak az arányok. Akkor nem fognak tudni minden tiltakozót kicipelni a Ligetvédők táborából, mert nem elég hosszú hozzá a nap.

Sajnálom viszont, hogy Várnai László nem vonta le a következtetést, pedig minden adott volt hozzá. Hiába hivatkozik Bős-Nagymaros példájára, nem veszi észre a nyilvánvaló különbséget. A társadalom demokratikus többsége abban a helyzetben a környezetvédők oldalán állt, és a politikai elit sem mert az európai közvélemény ellenére tenni. Ma ez nem így van.

Fel kell tenni a kérdést magunknak! A válasz ismeretének hiányában nincs megoldása a dolognak.

Miért van az, hogy a társadalom demokratikus többsége nincs tisztában a saját érdekével? Hogy lehet az, hogy a társadalom demokratikus többsége az önnön jól felfogott érdekével szemben cselekszik? Mert a Ligetvédőknek szakmai szempontból igazuk van, ezt bárki elismeri. Politikai szempontból viszont elhibázott a dolog! Ezt viszont hiba nem látni!

A válasz pedig az, hogy a társadalom annyira megutálta már a demokratikus ellenzéket, hogy bármi, amihez gyaníthatóan köze lehet, csak ellenkezésre számíthat. Dafke, csak azért sem kell a jó levegő, mert liberális demokrata szaga van a dolognak! Ez az Orbán-fóbiára adott válaszreakció. Érteni kellene!

A liberális demokratáknak kellene észrevenniük magukat, hogy ideje volna félreállni, is átadni a politikai teret másoknak, mert csak gátolják a fejleményeket. Gondolta volna Gyurcsány Ferenc, hogy idáig ható következményei lesznek a balliberális ámokfutásnak?

Szabó Tímeát és Karácsony Gergelyt személy szerint sajnálom, mert számomra nagyon szimpatikus mind a kettő, de ők még fiatalok, talán képesek megérteni, milyen politikai hibák vezettek ide. Erre a felismerésre nekik képesnek kell lenniük! Ha nem, akkor magukra vessenek ők is!

A szakmai és politikai jellegű kérdéseket külön kellene választani! El kell dönteni, hogy a demokratikus ellenzék támogatja a környezetvédelmet, vagy a környezetvédelem a demokratikus ellenzéket! Mert nagyon úgy tűnik, hogy a környezetvédelem politikai okok miatt van vesztésre ítélve! A demokratikus ellenzék ne a környezetvédelmet meglovagolva akarjon túlélni, mert a várható következmény, hogy a környezetvédelmet is a sírba rántja magával.

 

 

 

Jámbor Andrásnak a Kettős Mérce blogban pedig üzenem, talán, ha ezt a bejegyzésemet elolvassa, képes lesz megérteni a cikkeihez tett hozzászólásaimat is. A Városliget: Állami manipuláció, törvénysértés és erőszak a többséggel szemben! című cikkében tévesen gondolja, hogy a többség a Ligetvédők oldalán áll. A Ligetvédők tragédiája, hogy a demokratikus ellenzékhez fűződő kapcsolatuk miatt eleve kudarcra vannak ítélve.

Kell egy bizonyos intelligencia ennek megértéséhez is. Az semmiképpen nem segít, ha a kisebbséget többségnek képzeljük.

Végül is örülök, hogy a cikket megírtam, mert így érzem, szándékaim szerint sikerült a gondolataimat közérthetően kifejteni.

 

 

 

A végére már csak egyetlen kérdésem maradt, ami viszont a tudatlanságomból származik. Zugló főpolgármesterének az egész kérdésben semmi jogköre nincsen? Csak kérdezem, mert nem tudom a választ…

 

 

167 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://alex-kozeleti-pokol.blog.hu/api/trackback/id/tr418875036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aL__Ex 2016.07.09. 18:27:39

@kvadrillio:

Én még arra az időre emlékszem, amikor (a rendszerváltás tájékán) az adótartozás kamata 48% volt. Én magam még 38% kamatra kaptam hitelt, de nekem, mint vállalkozónak az adósaimmal szemben csak 8% késedelmi kamatot volt lehetőségem követelni. De nehogy a kamatokon nyerészkedhessek, azt sem lehetett feltőkésíteni, ahogyan pedig az én tartozásaimat a bank feltőkésítette.

És mint kisvállalkozónak, volt olyan "kintlévőségem", hogy 1 millió 200 ezer Ft-ból csak 38 ezer Ft folyt be, miután az adós állami vállalatot felszámolták. A kisvállalkozó ugyanis az utolsó volt a sorban a követelések kielégítése során.

Ehhez képest ez a 40 Euró költségátalány kismiskának tűnik. Én semmi ilyesmit nem kaptam...

aL__Ex 2016.07.09. 18:32:53

@Illiberális ahogy Kossuth Lajos mondta:

Ez is egy vélemény. El kell ismerni, hogy van ilyen is.
Ettől függetlenül változatlanul érdekel, vajon miért tűnik önmaga ellenségének a magyar nép, hogy nem kell neki a "friss és ózondús" levegő a Ligetben.

Én meg bátorkodtam kimondani, hogy azért, mert "liberális szaga" van annak a friss lebegőnek.

De olyan is akad (majd), aki abból remél munkát magának, hogy a Liget-projekt keretében építhet mélygarázsokat. Az ő szempontja is egy szempont.

Kurszán Kende 2016.07.09. 19:04:43

Akinek nincs fingja arról, hogy főpolgármestere a fővárosnak van - és az még nem Karácsony Gergely - annak az elemzése is annyit ér, mint papíron a tinta. :-(

aL__Ex 2016.07.09. 19:24:09

@Kurszán Kende:

Örülök, hogy találtál magadnak egy okot egy okot a lenézésemre, de hogy ez neked egyben kibúvó is arra, miért ne kelljen foglalkoznod az elemzésemmel, ahhoz külön is gratulálok. Van egy fajta ember, aki sehogyan sem hajlandó tanulni.

Apa(fej) 2016.07.09. 19:37:29

@aL__Ex: sajnálatos tény, hogy posztod tökéletesen beleillik abba a kormányzati/fidesz kommunikációs sémába, hogy amivel nem tud vagy nem akar mit kezdeni, azt súlytalanná teszi. a civil kezdeményezéseknél ez konkrétan jelenti, hogy megkérdőjelezi annak civil-, spontán- voltát és vagy furmányosan vagy átlátszó módon (manapság már inkább az utóbbi) egy, a fidesz hívők által jól megfogható ellenség szervezett akciójának nyilvánítják.
ezzel csupán annyi a baj, hogy tök mindegy, hogy ki szervezi, a lényeg, hogy mi a cél. fenti esetben pedig ez jól megfogalmazható kettős cél:
1) közmegegyezéses döntést kierőszakolni egy, a csak a kormány által akart, zöldterületet és annak zöldfelületét csökkentő beruházásra, amit az érintett budapesti lakosság 80% és az érintett terület önkormányzati képviselő testülete elutasít.
2) szembe menni a kormányzati akaratnak, ami mögött polgári támogatás minimális (20% alatti).

azért az egyetlen út a demonstráció és azért nem léphet közbe zugló önkormányzata sem, mert miután 2015-ben egyszer már a zuglói képviselő testület elutasította a városliget projekt új épületeit (csak az új épületekét, a meglévők felújításához, fakivágás nélküli területrendezéshez hozzájárult volna) a kormány kiemelt beruházássá nyilvánította, a terület tulajdonosi jogait a fővárosnak adta, ami azt jelenti, hogy ma magyar országon nincs olyan testület, ami érdemben véleményezhetné vagy megfellebbezhetné az építési engedélyt.

a poszt elemzés része, meg - bocsáss meg - nevetséges.

Netuddki. 2016.07.09. 19:46:49

@aL__Ex: A "baloldali beállítottságot" nem tudom értelmezni, amikor rendre olyan módszerekkel operálsz mint amivel a fideszes agitprop trollok szoktak. Nem elég nem fideszesnek lenni, annak is kéne látszani.
A 888-as stílust meg már nem is említve. Nem kicsit gusztustalan. De mindegy, itt mindenki hülye, csak te vagy helikopter...

aL__Ex 2016.07.09. 19:52:47

@Apa(fej):

"sajnálatos tény, hogy posztod tökéletesen beleillik abba a kormányzati/fidesz kommunikációs sémába..."
Tényként állapítasz meg valamit, ami csak egy, a fejedben létező elképzelés.
MIVEL BIZONYÍTOD AZT A VÉLELMEDET, HOGY EZT TÉNYNEK NEVEZED?
Most mit válaszoljak erre? Neked előbb bizonyítanod kellene a vélelmedet, ahhoz, hogy foglalkozni tudjak vele!

Innentől kezdve nem is igazán értem a folytatást, és annak egész logikáját.

Jogod van hozzá, hogy a poszt elemzés részét "nevetséges" jelzővel minősítsd. Ha valamiből nem akarsz tanulni, akkor nyilván ezt fogod tenni. Nem kell semmit sem figyelembe venni! Legfeljebb "hülye" maradsz. Mindenkinek jogaa van hülyének lenni!

vénkujon 2016.07.09. 19:59:02

@aL__Ex: az ellenoldal szereplőit is ki fogod vesézni? úgy biztosan komplexebb lenne a sztori

aL__Ex 2016.07.09. 20:07:58

@Tibi !:

"A "baloldali beállítottságot" nem tudom értelmezni..."
Neked nem is feladatod az én baloldaliságomat értelmezni! Törődj a sajátoddal! Ma Magyarországon semmilyen baloldal nem létezik. Helyette amerikai mintára divat a neoliberálisokat baloldalnak tekinteni. Olyannyira, hogy a liberális mainstream média Hillary Clinton alelnökjelöltnek tekintett társát már egyenesen radikális baloldalinak nevezi. Nos, ebben az abszurd amerikai sémában volna Gyurcsány Ferenc "balliberális"...

Én meg azt mondom, ha a liberálisok volnának a baloldal, akkor őket nem nehéz balról előzni, legyen az akár a Fidesz, akár a Jobbik.

A lényeg, hogy a neoliberálisok úgy akarnak neoliberális szélsőjobboldali ÚJ VILÁGRENDET létrehozni, ami természetszerűleg liberálfasiszta rendszer volna, hogy a neoliberalizmust akarják baloldali politikai kurzusként eladni.

Nyugodtan befejezheted, hogy az én baloldaliságommal foglalkozzál. Nem érdekel a dumád a Fideszes agitprop trollokról, mert léteznek liberális agitprop trollok is dögivel. Te magad is ilyennek tűnsz. Foglalkozz önmagatokkal!

"Nem elég nem fideszesnek lenni, annak is kéne látszani."
Az engem nem érdekel, hogy te minek látsz engem. Nyilván olyan szemüveggel nézed a világot, amilyennek látni akarsz.

Olvasgasd az írásaimat, amelyek a blog.hu felületén föllelhetők. Azok alapján tippelgess, hogy minek látszom!

aL__Ex 2016.07.09. 20:22:13

@vénkujon:

Nincs itt semmilyen ellenoldal, mert egyedül van a Fidesz.
Én a baloldallal foglalkozom, mert a megoldás kulcsa a baloldalon kellene, hogy legyen. A jobboldaltól nem várok semmit, ebből a szempontból a nemzeti jobboldal teszi a dolgát, de mindez lényegében érdektelen.

A választási alternatívának a baloldalon kellene felmerülnie, mert csak az jelenthet érdemi versenytársat akár a Fidesszel, akár a Jobbikkal szemben. Csak az volna képes annyi szavazatot visszaszerezni a jobboldaltól, amennyi a Fidesz leváltásához szükséges. De mindez csupán álom, mert a neoliberális oldal ebben nem érdekelt, azaz úgy tesz keresztbe, ahogy tud. A neoliberálisoknak még a Fidesz is jobb megoldás, mint egy valóban baloldali kormány. A neoliberálisok jövőkepe ugyanis a liberálfasizmus, ez eleve rokon a Fidesz fasisztoid rendszerével. A neoliberálisoknak nincs feltétlenül szüksége a Fidesz leváltására. Elég számukra csupán a gyűlölet fenntartása is. A gyűlölet pedig el van vetve Magyarországon.

Ennél részletesebb elemzést tőlem ne várjál, mert itt nincs semmiféle szembenállás. A gyűlöletpolitika van elvetve ma Magyarországon, és ez szépen csírázgat is - akár nemzeti fasiszta rendszer kerekedik is ki belőle, akár liberálfasiszta NWO, az sehogy nem lesz jó nekünk. A polgár pusztán azért szopja be mindkét oldalon, mert a fő ellenségnek a másik oldalt tartja. Ez a "legenda" lényege.

BircaHang Média szerkesztősége · http://bircahang.org 2016.07.09. 20:40:51

@Janossz:

Aki nem balliba, az orbánista, vagy esetleg náci. Ez a ballibák mantrája 25 éve már.

BircaHang Média szerkesztősége · http://bircahang.org 2016.07.09. 20:43:18

@Hívő hitetlen:

TGM az az ember, aki úgy marxista, hogy ezzel egyidőben a nagytőke lelkes híve. Ez hatalmas teljesítmény, ismerjük el.

BircaHang Média szerkesztősége · http://bircahang.org 2016.07.09. 20:47:42

@aL__Ex:

A lényeg lényeg marad: 50 ember, nagy részük drogos lumpen, nem akar egy építkezést, ezért hisztizik. A rendőrség meg végzi a dolgát, a budapestiek egyetértése mellett.

Az akciót még a ballib megmondóemberek zöme sem támogatta, ez azért mond valamit.

Ez tehát egy kétségbeesett nyugati aktív tervezet, Sorosék zsebéből.

Eddig elbukták a migránskérdást, a korrupciós kérdést, Pumukli álpedagógusait, a Fekete Nővért, a Fehér Nővért, a Nővért A Szürke 50 Árnyalatában, most a Ligetprovokációt bukják el.

Mi a cél? A NATO agresszivítása növekszik, s most kellene Washingtonnak egy hánorúpárti budapesti kormányzat.

BircaHang Média szerkesztősége · http://bircahang.org 2016.07.09. 20:48:59

@aL__Ex:

Alternaítva nem a Fidesszel, hanem a ballibákkal szemben kell. A Fidesz simán része lehetne egy antiliberális, baloldali koalíciónak.

BircaHang Média szerkesztősége · http://bircahang.org 2016.07.09. 20:53:19

@aL__Ex:

A ballib trollok mindig jönnek, ha a címlapra kerül egy nem-ballib cikk. Ennek örülj, mert ez azt jelenteni, hogy értéke van cikkednek, hiszen a ballib agytröszt retteg tőle.

Itt is látok 5-6 hiperaktív balliba trollt, a nagyobb részük norvég-sorosista alkalmazott.

vénkujon 2016.07.09. 20:57:36

@BircaHang Média szerkesztősége: gondolom, a hétvégére való tekintettel, ma ihatsz is kommentszolgálat közben

BircaHang Média szerkesztősége · http://bircahang.org 2016.07.09. 20:58:44

@ob.szerver:

Te valami fideszes agitátor lehetsz. Én úgy tudom, Orbán vagyona nem 100 milliárd Ft, hanem 8745 milliárd dollár, többek között övé a Disneyland is, meg a 2 kisebb Hawaii-sziget. Övé a Microsoft is, Gates valójában Orbán strómanja.

aL__Ex 2016.07.09. 21:04:13

@BircaHang Média szerkesztősége:

TGM-mel én úgy vagyok, hogy a marxizmusáról se pró, se kontra nem tudok semmit. Egyesek szerint állítólag marxista. De még TGM állítólagos antikapitalizmusáról sem tudunk semmit. Mondani akármit lehet.

Janossz 2016.07.09. 21:09:34

@BircaHang Média szerkesztősége: Ez nem nekem való hely, ettől te még jól érezheted itt magad.
Ha hajnal négyig szorgalmasan kommentelsz, lehet, hogy még reggel is a címlapon lesz.
Good Night!

exterminador 2016.07.09. 21:13:45

@BircaHang Média szerkesztősége: még szerencse, hogy jön Putyin Legnagyszerűbb Elvtársa (te), és helyreteszi őket! Ha nem vagyok indiszkrét, ő mennyit fizet? Lehet, keresek új állást. Téged elnézve, a követelmények nem túl magasak.

vénkujon 2016.07.09. 21:18:43

@aL__Ex: a nemzeti jobboldal nem érdemli még a nemzeti jelzőt. a baloldal meg változhat akármerre...a zsírparaszt fidesznek mindenki ellenség. tök mindegy, hogy minőségi az az ellenzék vagy sem. egy épeszű jobboldali öngyógyítás elkelne. na ez az ami nem lesz

BircaHang Média szerkesztősége · http://bircahang.org 2016.07.09. 21:20:34

@aL__Ex:

TGM úgy antikapitalista, hogy utálja a magyar tőkéseket. A nyugatiakat viszont lelkesen imádja.

Ez olyan "újmarxista" jelenség lehet, gondolom, valami olyasmi, mint az én reormvegetáriánus ismerősöm, akik minden húst eszik a halhúson kívül.

BircaHang Média szerkesztősége · http://bircahang.org 2016.07.09. 21:21:47

@exterminador:

Független civil vagyok, senki sem fizet. Illetve a munkámért kapok pénzt, de annak meg semmi köze közírói tevékenységemhez.

aL__Ex 2016.07.09. 21:22:20

@BircaHang Média szerkesztősége:

Én kifejtettem a véleményemet, hogy a Ligetvédőknek szakmailag szerintem igazuk van. Sajnálatos, hogy csak oly kevesen támogatják. Viszont nem gondolom, hogy kizárólag drogos és lumpen elemek tiltakoznának, bár lehetnek köztük olyanok is. A probléma inkább azzal van, hogy a "demokratikus" ellenzék politikai haszonszerzés céljából meg akarja lovagolni ezt az akciót IS. Mint minden mást, ezt is kormánydöntésre szeretné használni, ami viszont nevetségessé és hiteltelenné teszi az egészet.

Az egyáltalán nem tudom, hogy a ballib megmondóemberek zöme támogatta-e, vagy nem a Ligetvédőket.

Azt nem merném kijelenteni, hogy "Ez tehát egy kétségbeesett nyugati aktív tervezet, Sorosék zsebéből."
A magyarországi ballib ellenzéknek ez lehet egy kétségbeesett kísérlete, hogy a helyzetén javítson, de ezt Sorosra már nem tudod rábizonyítani. Egyáltalán mivel gondolod bizonyítani, hogy Soros pénzeli ezt a dolgot? Ez szerintem egy alaptalan állítás. Olyat ne állítsunk, amit nem tudunk bizonyítani!

"Eddig elbukták a migránskérdást, a korrupciós kérdést, Pumukli álpedagógusait, a Fekete Nővért, a Fehér Nővért, a Nővért A Szürke 50 Árnyalatában, most a Ligetprovokációt bukják el."
Ezt sem írom alá, bár a migránskérdésben folyamatosan bukásra állnak. A korrupciós kérdéssel én nem foglalkozom, mert nincs rálátásom. Az oktatás sajnos csüdben van, az egészségügy csődben van. Nem beszélnék Pomukli álpedagógusairól, mert egészen biztos, hogy nagyon sok dologban (ha nem is mindenben) igazuk van. Sándor Máriáról sem beszélnék, mert nagyon sok mindenben igaza van.

Viszont mindegyikkel kapcsolatban ugyanaz a helyzet, hogy a "demokratikus" ellenzék kormánybuktatásra szeretné meglovagolni a dolgot, és ez nevetségessé teszi az egészet. A Fidesz-barát optimizmusoddal viszont nem értek egyet.

ember100 2016.07.09. 21:24:45

@aL__Ex:
Helló !

Szerintem se nem semleges se nem pártatlan az írásod !
Az egész írás a ligetvédők-tüntetők lejáratásáról szól .
Ilyen az arckifejezése , nem is pártatlan st. ilyeneket írtál.
De pl. az örző védőt gyomrosáról a rendőrök jogtalan intézkedését meg sem kérdőjelezted.
DE később azért írtad hogy a 14. ker. PH nem támogatta a projektet , mi lett volna HA megkérdezik a budapestieket
DE mindezt csak a kommentekben írtad és nem a blogban.

Nagy vonalakban ennyit a "független objektív " írásodról.

Aztán lehet cáfolni amit leírtam :)

BircaHang Média szerkesztősége · http://bircahang.org 2016.07.09. 21:26:55

@Janossz:

Nincs összefüggés a címlap és a kommentszám között.

aL__Ex 2016.07.09. 21:28:53

@BircaHang Média szerkesztősége:

"Alternaítva nem a Fidesszel, hanem a ballibákkal szemben kell. A Fidesz simán része lehetne egy antiliberális, baloldali koalíciónak. "
Ez sem egészen így van. A jobboldali jövőképpel szemben van szükség baloldali jövőképre. Nem jövőkép a nemzeti fasisztoid jövőkép sem, nemcsak a liberálfasiszta jövőkép.
Másrészről pedig nem értelek. Milyen "baloldali" koalíciót tudsz te elképzelni a maffiával? itt valami félreértés van közöttünk - a baloldaliságot illetően is, meg a Fidesszel való összefogás lehetőségeit illetően is.

cipraszon 2016.07.09. 21:30:08

A ligetben kivágott fákkal a demokrácia alá rakott máglyát táplálják a hazug náci disznók. Nem így gondolom, de tetszik milyen könnyű érzelmektől fűtött ballibnek lenni. Szinte élvezi az ember és azt veszi észre, hogy nem is kell gondolkodni.

BircaHang Média szerkesztősége · http://bircahang.org 2016.07.09. 21:30:32

@aL__Ex:

Konkrétan mindgey, hogy Soros pénzeli.e vay más nyugati oligarcha vagy kémközpont. valószínűnek Sorosnak is van annyi esze, hogy ne adjon pénzt egy 100 ember érdeklő hülyeségre. A "Soros" szót tág értelemben értem itt.

Ja és persze sok mindenkinek igaza van részkérdésekben. Még TGM is ír értelmeset időnként. A rossz mindig úgy hatol be, hogy részben igaza van.

BircaHang Média szerkesztősége · http://bircahang.org 2016.07.09. 21:34:52

@aL__Ex:

Vedd észre, a Fidesz baloldali, legalábbis nyugati értelemben az. Az meg, hogy Mo-on a bal és jobb egymás ellenkezőjét jelenti történelmi sajátosság.

Magyar baloldal = éljen a kapitalizmus, a NATO, a nyugatnak mindig igaza van, a munkás kussoljon, ne legyen szakszervezet, a vállalkozónak mindig igaza van, a magyar történelem butaság, nem kell magyar ország.

Magyar jobboldal = a magyarság egy különleges valami, a nyugattal óvatosnak kell lenni, a kapitalizmus szükséges rossz, a tőkés simlis csaló, a munkást elnyomják, a NATO hülyeség.

Melyik áll közelebb a nyugati értelemben vett balhoz?

aL__Ex 2016.07.09. 21:36:29

@BircaHang Média szerkesztősége:

TGM személyét én már nem tudom reálisan megítélni. Hiányzik a részéről a hiteles vallomás. Alkotásai pedig egyáltalán nincsenek, ami alapján az ember következtetéseket tudna megfogalmazni. TGM a szimpla terméke a múltból táplálkozó egyetemi iparnak. Valami régi hírnévből él. Ki tudja már, hogy mi igaz abból? Alkotni nem alkotott semmit, így meglehet, hogy semmi.

Janossz 2016.07.09. 21:51:16

@BircaHang Média szerkesztősége: Ha nincs, hát nincs.. Akkor mehetsz aludni, ennek a hazug embernek a blogját nem kell a felszínen tartanod. Jó éjszakát!

aL__Ex 2016.07.09. 21:59:56

@ember100:

Szerintem amit te az írásomból hiányolsz, azt mind megtalálod a mainstream liberális médiában. Olvasd azt! Ha számodra az tűnik objektivitásra törekvőnek, pártatlannak és semlegesnek, akkor gratulálok hozzá! Neked nincs szükséged semmiféle tájékoztatásra, csak agymosásra. Arra vágysz, a saját gondolataidat szeretnéd csak hallani! Azt szeretnéd, hogy minden harmonizáljon a benned már kialakult világképpel. Aggályod sincs, hogy a saját gondolataiddal valami esetleg nincs rendben.

De ami a legnagyobb baj, gondolkodni is elfelejtesz. kihal belőled még a kérdőjel is, hogy hátha valami nem igaz abból, amit neked tálalnak.

Nem akarok cáfolni semmit abból, amit leírtál. Az mind önmagáért beszél.

aL__Ex 2016.07.09. 22:07:51

@BircaHang Média szerkesztősége:

"Konkrétan mindegy, hogy Soros pénzeli-e vagy más nyugati oligarcha vagy kémközpont."
Nem, egyáltalán nem mindegy, hogy merre fejlődik a közélet. Manapság bevett dolog egymás azzal vádolni, hogy fizetett ügynökök vagyunk. Ez standard módja a másik véleménye lejáratásának. És standard módja annak is, hogyan veszítjük el a lehetőségét az értelmes társadalmi párbeszédnek. Egyáltalán nem helyes, hogy ilyen bizonyíthatatlan ügynök-vádakkal dobálózunk, és megadjuk a lehetőséget, hogy az összeesküvés-elméletek irányában el lehessen bagatellizálni minden lényeges kérdést. Ezért nagyon kellene ügyelni arra, hogy csak bizonyítható állításokat fogalmazzunk meg.

Létezik olyan, hogy valaki fizetett Soros-ügynök. Létezi olyan, hogy sokan Soros Györgynek valamilyen alapítványétól kapják a fizetésüket. Eleve ennek jelentőségét kisebbíted az alaptalan szavaiddal.

aL__Ex 2016.07.09. 22:14:55

@BircaHang Média szerkesztősége:

"Vedd észre, a Fidesz baloldali, legalábbis nyugati értelemben az."
Lópikula cintányér, a Fidesz nem baloldali! A Fidesz gazdaságpolitikája nagyonis neoliberális! Nem kell aa rizsát hinteni!
Engem egyáltalán nem érdekel a baloldaliság fogalmának sem általában a nyugati, sem konkrétan az amerikai értelmezése. De ugyanígy nem érdekel a baloldalnak a sajátosan magyar értelmezése sem, mert ez mind tudatos ferdítés. Ha valami nem tiszta a baloldaliság értelmezésében, akkor legelőször is abban kell közmegegyezésre jutni!

patkányarcúáginéni 2016.07.09. 22:23:48

A liget csak nyerni fog az átalakítással, nem is keveset! Nem kell fidesznyiknek lenni, hogy ezt belássuk.

feketeesfeher 2016.07.09. 22:28:13

Azt a kérdést boncolgatod, hogy a Ligetvédők miért nem viselkednek úgy, ahogy azt te elvárnád.
Ez teljesen fals hozzáállás.

Egy spontán megmozdulásban teljesen természetes, hogy mindenki össze-vissza beszél, az érzelmei elragadják, akár még a tiltakozás hevében hősnek is képzelheti magát.

Azok mentek ki elsőként, akik érzelmileg állnak hozzá a dologhoz, ezért túlgesztikulálnak, nem racionálisan, hanem érzelemből érvelnek.

A politikai pártoknak meg az a dolga, hogy adott esetben kiálljanak a civilek mellett. Meglehetősen életidegen az a feltételezésed, hogy a hivatásos politika megjelenése elhiteltelenít civil kezdeményezéseket.
Az a magánügyed, hogy elégedetlen vagy az ellenzékkel, a te dolgod, csak ez meg nem érv.

aL__Ex 2016.07.09. 22:52:42

@patkányarcúáginéni:

Erre én nem esküdnék meg. Én úgy gondolom, azzal nyernénk a legtöbbet, ha végre megtanulnánk, hogyan juthatunk közös elhatározásra, amely mindnyájunk örömét szolgálná.

ob.szerver 2016.07.09. 23:22:56

@aL__Ex:

"A fogalmat én olyan értelemben használom, amikor valaki pusztán érzelmi alapon elfogult a kormánnyal szemben."

Érzelmi alapon? Ne bassz! 4+6 év után ha az ember előre látja, hogy mi fog történni, azt csak érzelmi alapon teheti? 10 év tapasztalat egy velejéig korrupt és rohadt rezsimmel kapcsolatban, amelyiknek minden szava hazugság, amelyik mindent ellop és mindent tönkrebasz amihez csak hozzáér nem lenne elég egy empirikus alapú véleménynyilvánításhoz arról, hogy mi fog történni a ligettel is. Dehogynem, több mint elég.

aL__Ex 2016.07.09. 23:27:14

@feketeesfeher:

"Azt a kérdést boncolgatod, hogy a Ligetvédők miért nem viselkednek úgy, ahogy azt te elvárnád."
Nem, nem ezt a kérdést boncolgatom. A Ligetvédőknek nem az én elvárásaimnak kell megfelelniük, hanem a társadalom elvárásainak. Akkor fog mögéjük állni a közvélemény.

Nem életszerű az a kép, hogy egy környezetvédő aktivista nekitámad egy készenléti rendőrnek azzal, hogy "mi ez a majomparádé itt?".

Magyarországon régóta működik már a GreenPeace is, a környezetvédőknek már komoly tapasztalataik vannak, legyen szó akár Bős-Nagymarosról, akár a Zengőről, vagy Kishantosról. Nagyon is tisztában vannak azzal, hogy a törvények betartására kötelesek stb.

Viszont ez a videó pontosan egy olyan kampányvideó, amely az esetlegesen újonnan csatlakozó tiltakozókat érzelmileg próbálja manipulálni. Miközben a tapasztalt aktivista nagyon jó tudja, hogy milyen jogi kereteket kell betartaniuk. Szóval nekem ne akard megmagyarázni, hogy az aktivisták a leginkább elfogultak érzelmileg!

Abban egyetértek, hogy a politikai pártoknak a feladata a civilek támogatása. És éppen ezt hiányolom. Éppen nekik kellenek rámutatniuk, hogy nem ilyen keretek között kellene a kérdés rendezését keresni, hanem egy társadalmi konszenzus útján. Csakhogy éppen a politikai pártok azok, amelyek haszonszerzés szándékával rátelepednek a civil csoportokra, és megpróbálják általuk a helyzetet naturalizálni. Kifejezetten a politikai azok, amelyek a válság eszkalálódásában érdekeltek, és persze úgym hogy nem ők viszik a vásárra a bőrüket.

"Meglehetősen életidegen az a feltételezésed, hogy a hivatásos politika megjelenése elhiteltelenít civil kezdeményezéseket."
Nem értetted meg a gondolatomat. Ha egy hiteltelenné vált politikai párt áll egy civil mozgalom mellé, azzal hogyne hiteltelenítené el a civileket! Az más kérdés, hogy te valószínűleg tagadod, miszerint nekünk jobbára csak hiteltelen politikai pártjaink vannak.

"Az a magánügyed, hogy elégedetlen vagy az ellenzékkel, a te dolgod..."
Ellenkezőleg. A te dolgod, hogy ezzel a nagy nulla polgári baloldallal te meg vagy elégedve, a magyar társadalom viszont nincs megelégedve. Hogyne volna közöm hozzá, hogy arra jogosulatlan pártok (lásd MSZP, DK stb.) bitorolják a baloldaliságot hazánkban! Mindnyájunk bőrére megy a dolog. És ha az én nemi szervemmel te akarod verni a csalánt, akkor hogyne volna hozzá közöm? Amit írtál, a részedről nem érv.

Apa(fej) 2016.07.09. 23:32:50

@aL__Ex: amit te írsz, abból ha nem tanulok, akkor hülye maradok.
amit én írok, az szerinted csak a fejemben van.
ami explicit tényt írtam le, azzal meg nem tudsz mit kezdeni.

akkor ennek veled nincs értelme.

ja, és pls ne kiabálj. thx

aL__Ex 2016.07.09. 23:59:23

@ob.szerver:

Te még mindig ezen lovagolsz?
Márpedig én akkor is azt mondom, hogy aki szinte kizárólag a zsigeri ösztöneitől vezérelve viszonyul a kérdéshez, az bizony Orbán-fóbiás.

Nekem te tapasztalatokra ne hivatkozzál! Pontosan a "demokratikus" ellenzék az, amelynek minden reakciója abszolút kiszámítható, prognosztizálható, borítékolható, akár jó előre be is tervezhető. Mert zsigeri indulatok alapján cselekszik. A saját csapdájában vergődik. És mindez abszolút kontraproduktív.

Sorolhatnám a konkrét példákat. Itt van például a menekültválság. Ki kényszerítette a "demokratikus" ellenzéket, hogy fals véleménye legyen, téves döntéseket hozzon, és ezáltal jelentős veszteségeket szenvedjen el a támogatottságában? Legfeljebb a neoliberális agytröszt + a saját szolgalelkű szervilizmusa.

Tapasztalata ebben a kérdésben a kormánynak sem volt egy fikarcnyival sem több. Csak a hozzáállása volt más, ráadásul ismét csak tanulékonyabbnak bizonyult. Mi meg végignézhettük, hogyan lovalta bele magát az ellenzék a "gyűlöletkampányba". Én magam, vagy az átlagember az utcáról meg tudta mondani, hogy Merkel melyik szavának milyen következményei lesznek, de nem, a magyarországi "demokratikus" nem tudott helyes rekaciókkal reagálni a fejleményekre. Csakis kizárólag zsigeri indulatokkal. Az Orbán-fóbia a demokratikus ellenzéki gyűlöletkampány hivatalos formája lett. Nincs ,ás, amire hivatkozhatna a demokratikus ellenzék.

Ugyanez évekre visszamenően bizonyítható az "antifasiszta összefogás" programjáról, akadtak is jó sokan, akik bírálták ezt a sületlenséget. Meg is lett az eredménye. Miért csinálja mégis a demokratikus ellenzék? Holott tudhatná, hogy mennyire kontraproduktív. Mert nem tud mást tenni, nem maradt mást. Azaz folyik továb az Orbán-fóbiára alapozott gyűlöletkampány, egyedül már csak ez alkalmazható a "hívekkel" való bánásmódban: az uszítás és gyűlöletkeltés.

aL__Ex 2016.07.10. 00:03:05

@Apa(fej):

"amit én írok, az szerinted csak a fejemben van.
ami explicit tényt írtam le, azzal meg nem tudsz mit kezdeni."
Elnézést! Mit is soroltál "explicit tényeket"?

ember100 2016.07.10. 00:25:23

@aL__Ex:
Helló !

Tök jó az "érvelésed "
Tehát ha egy hajléktalan odapiszkít az utcára akkor neked is jogod van hozzá !
Nem is érdekelne a dolog HA nem úgy állítottad volna be a blogod hogy pártatlan :) még viccnek is gyenge .
Ej ej azok a fránya gondolatok és tények . Nem férnek meg egymással .
Szerinted azt is "gondoltam agymosottan "
Hogy gyomron verték a tetőn az aktivistát (gyíkemberek sorosgyuribá csinálta a felvételt )
Hogy lefújták gázsprével a rendőrt
Hogy úgy beszéltek a rendőrökkel mint egy kutyával
Hogy utoljára így az átkosban bántak a tiltakozókkal ( persze gyucsányi belelövetett a BÉKÉS tömegbe )
Hogy az egész projekt hazugságokra , offshorozásra épül ( mit ne mondjak mutyizás )
Persze tudom ezek nem tények csak az én agymosott gondolataim :)
Még jó hogy pártatlan vagy mint a blogod :)

aL__Ex 2016.07.10. 00:25:45

@Apa(fej):

Elnézést a "kiabálásért", de a szöveg formázására itt nincs más lehetőségem, mint a nyomtatott nagybetű használata. Ez itt hangsúlyozást jelent, nem "kiabálást".

"sajnálatos tény, hogy posztod tökéletesen beleillik abba a kormányzati/fidesz kommunikációs sémába..." (Te)
"Tényként állapítasz meg valamit, ami csak egy, a fejedben létező elképzelés." (Én)
Vagyis ez csak feltételezés volt, nem explicit tény.

aL__Ex 2016.07.10. 00:47:55

@ember100:

"Tehát ha egy hajléktalan odapiszkít az utcára akkor neked is jogod van hozzá !"
Bocsánat, nem vagyok képben! Hol beszéltem én ilyesmiről? Honnan származik ez az asszociáció?

Bocsánat, egy támogató hozzászólás nevezte a posztomat pártatlannak. Engem akarsz elmarasztalni érte? Azt elfogadom, hogy törekedtem tárgyilagosságra és elfogulatlanságra.
Ha nem tűnt volna fel egyébként, én a környezetvédőknek szakmailag igazat adok. Csak a rárakódó politikai hangulatkeltést tartom elhibázottnak. Szóval jó volna azért, ha az igazságnak egy apró csírája olykor az engem bíráló sértődött "demokratikus" ellenzékiekben is megnyilvánulna.

Még mindig nem értem, hogy mik az elvárásaid velem szemben. Én arról írok, amiről szeretnék. És úgy szeretném elfogulatlanul leírni a véleményemet, hogy az engem tükrözzön. Nem a te elvárásaidnak akarok megfelelni, arra ott van a mainstream liberális média. Ott még a paradicsomszószt is megkapod elvárt körítésként annak rendje módja szerint, ahogyan elvárod. Ők nagyon jól tudják, hogy az agymosott liberális olvasónak mire van szüksége. Szóval, ha neked az kell, akkor olvasd azt!

És ha te nem kapsz paradicsomszószt az én posztomban, akkor te kijelented, hogy ez egyoldalú és elfogult tájékoztatás volt.

Az téged ne is zavarjon, hogy az olvasóközönség (mondjuk) 60%-a ízlésének meg a mainstream liberális média nem felel meg, és azt nem tartja objektivitásra törekvőnek. Szóval itt nem lehet mindenféle elvárásnak egyszerre megfelelni. Mégiscsak van itt egy kis hézag, amelyben nekem kell eldöntenem, hogy kinek is akarok tulajdonképpen megfelelni.

De én ezen felül még a számodra is biztosítok egy apró kis lehetőséget, hogy elgondolkozz azon, amiről téged a liberális mainstream média tájékoztat, és esetleg észrevedd az apró különbségeket. Amiről a liberális média nem tájékoztat téged, de én igen. És persze megadom azt a lehetőséget, hogy felismerd, mi az, amit én hallgatok el, esetleg nem tulajdonítok neki jelentőséget.

S mivel felnőtt ember vagy, megadom neked a lehetőséget, hogy magad eldöntsd, melyik tájékoztatás a kevésbé elfogult és a kevésbé pártatlan.
De látom, neked ez nem kell, te ragaszkodsz inkább a megszokott liberális mainstream (félre)tájékoztatáshoz. Én magam pedig kellemes olvasást kívánok neked ehhez!

aL__Ex 2016.07.10. 00:52:23

@ember100

Bocsánat! Javítok: "kevésbé pártatlan" helyett "kevésbé pártoskodót" szerettem volna írni.

aL__Ex 2016.07.10. 01:12:40

@Janossz:

"... ennek a hazug embernek a blogját nem kell a felszínen tartanod."
Nagyon megköszönöm, hogy nem szólsz hozzám!
De még jobban méltányolnám, hogy másnak címezve se tegyél ilyen dehonesztáló megjegyzéseket rólam. Senkinek sem kell felszínen tartania a posztomat!

Felhívnám a figyelmedet arra, hogy én nem tettem dehonesztáló megjegyzéseket rólad. Tőled is elvárom, hogy ugyanehhez tartsd magad. Ellenkező esetben kénytelen leszek felkérni téged annak megvitatására, hogy melyikünk is a hazug ember. És bizony könnyen kiderülhet, hogy te vagy az.

aL__Ex 2016.07.10. 07:15:02

Senki nem foglalkozott azzal a kérdéssel, amit fölvetni próbáltam, hogy a magyar társadalom vajon önmaga ellensége? Hogy miért nem akarja felismerni látszólag még önnön érdekét sem. Hogy miért nem akar a magyar társadalom jó levegőt? Pedig adtam hozzá annyi fórt, hogy elismertem, a környezetvédőknek általában igazuk van a szakmai véleményükben.

Senki nem foglalkozik azzal a kérdéssel, hogy a magyar társadalom miért támogatja a technokrata szakértelemmel szemben az Orbán-kormányt. Pedig készséggel elismerem a magyar kormány maffiózó jellegét.

Senki nem akar beszélni róla, pedig egyértelmű, hogy Orbán Viktort a liberális demokraták tették naggyá.
Senki nem akar beszélni róla, pedig az is egyértelmű, hogy a szélsőjobboldalt is a liberálisok tették naggyá.
Senki nem akar beszélni róla, ezért nekem kell kimondani: minél inkább Orbán-fóbiás a "demokratikus" ellenzék, a magyar társadalom annál inkább Orbán Viktort támogatja. Nem azért, mert annál jobban szereti Orbán Viktort. Hanem azért, mert a Fideszt gondolja a kisebbik rossznak.

Valószínűleg egy szociálpszichológus jobban meg tudná ezt magyarázni. A magyar társadalom "csakazáértis", "dafke" is Orbán Viktort támogatja, hogy ezzel is bosszantsa a liberálisokat. Ez a dafke magatartás a kulcsa a mai magyar belpolitikai helyzetnek. A magyar társadalom ezzel torolja meg a liberális kultúrgőgöt, a liberális kultúrrasszizmust, a megfellebbezhetetlen liberális véleményt, hogy itt igaza csak a liberálisoknak lehet, ez a liberális alapszabály.

Talán a legegyszerűbb ezt "liberális véleményterror" címszó alatt emlegetni.

aL__Ex 2016.07.10. 07:36:59

Elég megnézni ezt a blogvitát. Egyetlen nap alatt több, mint 110 kommentet élt meg, ami nem kevés abból a szempontból, hogy egyedül kell helyt állnom az összes "demokratikus" ellenzéki kommentelővel szemben. Akik mind nekem estek, és mind sorolják a hibáimat és tévedéseimet, amelyeket a Ligetvédők ügyében elkövettem.

De senki nem beszél a lényegről, amit az előző kommentemben feszegettem.

Én tévedhetek bármely kifejtett véleményemben, erről érvekkel meg lehet győzni, el is fogom ismerni, ha ezt valaki megteszi. De tessék mondani, a vita első napján hány olyan liberális hozzászóló volt, aki belátta bármilyen picike részletkérdésben is a tévedését? Egyetlen egy sem akadt, pedig nem haraptam le senki fejét. A liberálisoknál alapszabály, hogy a megfellebbezhetetlen liberális véleménynek van igaza. Ezt fejezi ki a "kultúrgőg".

Ebből fakad a társadalom utálata a liberálisokkal szemben. És hiába bizonyítja a liberális mainstream média nap mint nap újabb és újabb érvekkel, hogy az állam milyen galád módon, erőszakot alkalmazva bánik el a Ligetvédőkkel, a társadalom csak annál jobban kiutálja a liberálisokat.

Ennek a helyzetnek nincs megoldása, ez egy társadalmi csapda. A liberális mainstream médiának teljesen értelmetlen és fölösleges minden egyes érve, meg sem kéne szólalniuk, mert csak olaj a tűzre.

Persze tudom, hogy nagyon nem esik jól senkinek sem azt olvasni, hogy mennyire utálnak bennünket, de valahogy csak szembe kell nézni ezzel a ténnyel! Egy kis alázatot kell tanulni a népfenséggel szemben!

aL__Ex 2016.07.10. 07:42:21

Szóval az Orbán-fóbia táplálja a liberálisokkal szemben érzett ellenszenvet. Ezt az utóbbit is nevezhetnénk fóbiának, de nem teszem, mert egy objektív tényezőként, a társadalmi tudat megjelenési formájaként áll össze, amit a liberálisokkal szemben táplált közutálatként nevezhetnénk el.

BircaHang Média szerkesztősége · http://bircahang.org 2016.07.10. 07:55:50

@Janossz:

Alexet évek óta ismerem. Bár egy sor kérdésben teljesen ellentétes a véleményünk, egy dolgot biztosan állíthatok: teljesen őszinte, jóakaratú ember. Talán kicsit túlérzékeny és agresszív, de ez sehogy se befolyásolja az igazmondást.

BircaHang Média szerkesztősége · http://bircahang.org 2016.07.10. 08:04:02

@aL__Ex:

TGM sokszor változott. Emberi tisztessége megkérdőjelezhetetlen, ezt le kell szögezni, azon kevés ballib megmondóemberek egyike, akik képesek elismerni, ha tévedtek.

Ezen kívül sokszor szembegy a csordával.

Szóval emberileg abszolút pozitív, ezt aláhúzom.

Kritikám csakis közéleti személyiségét illeti. Mostani eszméje valamiféle fából vaskarika, melyben úgy baloldlai, hogy ezzel együtt jobbos liberó. Kb. mint kedvenc Jámbor Andrásod, aki képes Görögországban az antiliberálisokat támogtani, míg Mo. esetében ugyanazek ellenfele mellett kiállni.

aL__Ex 2016.07.10. 08:11:33

Miből táplálkozik a "megfellebbezhetetlen liberális vélemény"? Mitől érzi úgy a mezei liberális, hogy igaza csak neki lehet?

Hát abból, hogy a nagy amerikai testvér neoliberális/neokonzervatív követelményrendszerét közvetíti felénk. És ha Washington mondja, akkor annak a véleménynek csak igaza lehet.

Ebből származik, hogy akármilyen hülye is lekezelően beszélhet azokkal, akiknek az övétől eltérő a véleményük.

aL__Ex 2016.07.10. 08:14:25

@BircaHang Média szerkesztősége:

Kösz!

Ha két ember véleménye eltér egymástól, akkor érdekes módon fel sem merül, hogy valamelyikük téved. Azonnal ráfogjuk, hogy hazudik. Ebben van egy kis szándékosság a másik lejáratására, amit bizonyít az is, hogy a nevezett személy tegnap már azzal vádolt engem, hogy a Mein Kampf-ot terjesztem.

aL__Ex 2016.07.10. 08:19:10

@BircaHang Média szerkesztősége:

TGM megítélésében egyetértek veled, hogy emberi tisztesség tekintetében vitán felül áll.
A probléma nála is az Orbán-fóbiával van. Tudós ember létére nem tudja a saját Orbán-fóbiáját sem megmagyarázni és hova tenni.

Eluralkodott rajta az Orbán-fóbia. Uralja a közéleti véleményét. Nem tudja megérteni, hogy mit jelent az egyszerű választópolgár véleményében a "csakazértis", dafke. Nem tartja racionális politikai magatartásnak.

aL__Ex 2016.07.10. 08:21:32

@BircaHang Média szerkesztősége:

Jámbor András TGM közelébe sem érhet. Egyszerűen azt sem hiszem el, hogy gondolkodásra képes. Bár jóindulatú személynek vélem őt is.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2016.07.10. 09:30:31

@aL__Ex: Hát valahogy igy.
Nagyon korrekt kis összefoglalás

Netuddki. 2016.07.10. 09:54:30

@aL__Ex: Szerintem meg neked kéne elgondolkodnod. Itt a blog.hu-n már nicknév alapján lehet nagyjából tudni ki a troll, ki a normális erkölcsi és egyéb felfogással rendelkező. Nos ez utóbbiak se rajonganak az írásodért, nem véletlenül. Normális ember azért ezen elgondolkodna nem támadna. Nem kötelező blogot gyártani, én sem teszem. Ha meg ráadásul az Index a címlapra is kirakja, ne csodálkozz ha sokaknak nem tetszik.
Részemről ezek után kerülni fogom az írásaidat. Na csá!

Netuddki. 2016.07.10. 10:01:21

@aL__Ex: Azért erre még hadd reagáljak!

"Orbánfóbiára" szintén a fidesztollok szoktak hivatkozni, és már nem először hozod elő magad is.
Érthető, hogy kényelmetlen ha a gazda egy köztörvényes bűnöző. Ami tegyük hozzá, egy normális erkölcsi érzékkel rendelkező számára nagyon is visszatetsző. Na, ebbe a tolvaj bűnözőkkel szembeni megvetésbe próbálják a fideszesek a fóbiát belemagyarázni, ami semmi más mint önámítás. Bár kétség kívül kényelmesebb álláspont mint az igazság elfogadása.

KissGecihuszár 2016.07.10. 10:05:29

S hogy miért nincs ott -sajnos- több 1000, ne adj (illetve DE!) Úristen, több 10ezer ligetvédő civil?? A válaszom rövid, lényegretörő: mert az átlagmagyarja egy szolgalelkű jobbágy, mely állapota kádár "apánknak" köszönhető, épp ezért a zöreg egész biztosan büszkén hempereg a sírjában, s mely "társadalomformáló" szerepéért hálás neki antalltól a "mi gyulánkon" át egészen fletóig, hogy most viktátor "királyt" má ne is említsem! Nézzünk végig az elmúlt 26 "demokratikus" évünkön; a máig vitatott taxisblokádot kivéve volt egyetlen valamirevaló jóféle balhé, némi gyújtogatás, molotovozás, egy kis bumm-bumm? Végigégett csak 1x is a tisztítótűz, melyben számosan porig égtek vón, azonban sokkal többen megtisztultak vón és pl egy ilyen kis csete és paté után felálló új regime 100x, ha nem 1000x is meggondolta volna merre, meddig, hanyas a kabátka, azaz képbe került volna, hogy hol a kőkemény vasbeton fal, amit úgy hívunk; AZ ISTENADTA NÉP, aki ellen magát józannak tartó politikus SOHA nem menne szemben! Ez a liget balhé immár a sokadik erőfitogtatása a magát még mindig csutkára 2/3-osnak képzelő, nettó nép és országnyomorító orbán regimenek. Kíváncsiak arra, meddig feszíthető a húr. Mikor szakad el a cérna, mikor jelenik meg ott mondjuk 10 ezer (ez már valszínűleg a sci-fi) , mindenre elszánt polgár, akikre persze még mindig rá lehet zavarni 1-2 rendőr attackot, jól meg kardlapozni, sőt némileg meg gumi lövedékezni őket, mondván, egy legitim hatalom minden "törvényes" eszközt ohne zsanér bevethet a "csőcselékkel" szemben! Sokadik döbbenetes kórképe ez a nettó agymenés liget pénzszórás ennek a totálisan félreértelmezett magyarosch "demokráciának", ahol eddig szinte az összes kormány szinte összes döntése, cselekedete mindent szolgált, kivéve a NÉPET, akinek a SZOLGÁLATÁRA elvileg felesküdtek! Épp ezért az összes eddigi "demokratikusan" megválasztott kormányunkat -kit jobban, kit kevésbé- nyugodtan lehet HAZAÁRULÓNAK bélyegezni! Ezen tessen egy csöppöt elmerengeni és így gondolkodni akár a 2018-as (de jure dátum!) választással kapcsolatban...

É2I 2016.07.10. 10:09:38

Ugyan olyan szerencsétlen vagy, mint a ligetvédők vagy a saját elképzeléseiket mindenkit leszarva keresztülvivő fidesznyikek.

Balt 2016.07.10. 10:43:49

@aL__Ex: Azt nem tudom - most lusta vagyok utánanézni -, hogy a kerületnek (és Kari Geri nem fő-, de kerületi polgimesternek) van-e még valami illetékessége a kérdésben, de úgy rémlik, mintha a fővároshoz delegálták volna törvényileg a terület feletti hatásköröket.

Egy érdekes adalék: családunkat (kerületi lakosként) kétszer is kereste egy kvk többek közt azzal, hogy 1-5-ig terjedő skálán mennyire értünk egyet a megegyezés zálogaként felkínált fővárosi gesztussal a kerület felé. További forszírozott kérdés: mennyire támogatnánk a Hermina úti és az Örs v t.-i rendelők megszüntetését egy Bosnyák téri (szükségszerűen) zöldmezős összevont kerületi rendelő fejében. (Semennyire: 14.kerulet.ittlakunk.hu/egeszseg/120621/megmarad-hermina-uti-rendelo ) Általános politikai elégedettség- és szimpátiafelmérés is volt persze, amelyben vicces volt hallani a "kire szavazna: Karácsony Gergely - DK-Együtt-PM... jelöltjére stb. :) Itt engedtem el az LMP-t Várnai Lászlót is a fentebbiek alapján, pedig... na mindegy.

Balt 2016.07.10. 10:51:01

Ja, tegyük hozzá: a hvg videójában megnyilvánultak szinte kivétel nélkül (Várnait eddig nem soroltam ide) a hivatásos Orbán-fóbiások, Gulyás Marcitól kezdve Mécs Imrénéig, a vakaródzós Antal Nikoletta Henriettán (MSZP) a dilis DK-s táblás bácsitól a megszólaló narkós fiatalokig. Ez a videó tényleg hálószaggató öngól, Habony sem tudta volna jobban megrendezni.

Balt 2016.07.10. 10:56:47

@lógás Hugó: :)) Szerencsére már a férje is, pedig ifjabb korában elég aktív volt a politikában: '56-os elítéltségtől MSZP képviselőségig. :))

Scagnetti 2016.07.10. 10:56:59

@aL__Ex: Akkor segítek. Egyelőre írásodat nem lehet megkülönböztetni a 888-tól, ugyanazt a szintet hoztad te is. Magáról az ügyről gyakorlatilag semmit sem írtál, de általános iskolás szinten kezdted fikázni a tüntetőket, kétségbe vonva azt is, hogy civilek, csak mert keveredett közéjük pár politikus is. Ez eddig tipikus habonyi tempó.

Ha azt akarod, hogy ne tűnj fideszblognak, tegyél érte, mert eddig sajnos nem sikerült ezt elérned!

Balt 2016.07.10. 11:02:00

@Furore Carcosa: +1

A liget projektről egyébként meg az a véleményem, hogy bár talán (?) a jó szándék vezeti (eleinte még a ligetvédőknek is megadtam volna én is), de nem feltétlenül ez az ország vagy Budapest legégetőbb problémája most - ti. a Városliget rendbe hozása -, azon kívül nem feltétlenül ide kívánkozna egy monstre múzeumi negyed. Gumicsontnak viszont ideális, és lám, a csaholó falka ugrik is rá, ahogy mindig is. :)

Teréz Anyabagoly 2016.07.10. 11:10:32

Szia Alex!

Hogy mennyire igazad van ebben az írásban, annak igazolására engedd meg, hogy idetegyek egy linket! Ez az írás áprilisban született, a dolog pikantériája, hogy innentől kezdve ehhez a bloghoz nem tudok hozzáférni. Ki tudja miért... Nézd meg légy szíves! Örülnék, ha Max is belepillantana! Kellemes vasárnapot nektek!

netlesen.reblog.hu/ligetvedok-szepseghibaval

Teréz Anyabagoly 2016.07.10. 11:11:32

Majd még jövök később, ha elolvastad!

Balt 2016.07.10. 11:15:26

@aL__Ex: Szó se róla, a "fő-" séget nem ártana javítani.

aL__Ex 2016.07.10. 12:43:25

@Tibi !:

Egyáltalán nem várom el, hogy valakinek tetsszen az írásom. Látom, te a normálisabbak közé sorolod magadat, de önkritika egy szál se. Meg tudom érteni, hogy elköszönsz.

aL__Ex 2016.07.10. 12:50:32

@Tibi !:

Az "Orbán-fóbiára" szintén a fidesztrollok szoktak hivatkozni..."
Az Orbán-fóbia létezik. Attól senki nem lesz troll, hogy hivatkozik rá. Ugye nem akarod előírni, hog mire hivatkozhatok, és mire nem?

A társadalompszichológiai fejtegetéseimet - látom - nem akarod érteni. Szerinted kire kéne szavaznia annak, aki liberalizmus-ellenes? Fölösleges erkölcsi szempontokat emlegetned. Arra fognak szavazni, akinek van esélye a liberálisokkal szemben. Ez magától értetődő, nem?

aL__Ex 2016.07.10. 13:01:49

@KissGecihuszár:

"... mert az átlagmagyarja egy szolgalelkű jobbágy..."
Na látod, te is megkreáltad az önnön felsőbbrendűségedet igazoló tételt. Ezért utálnak benneteket, és ezért akarnak benneteket a társadalomból is száműzni.

Bezzeg te szabad embernek érzed magad, akinek van önálló akarata. És nyilván ezért vagy az Egyesült Államok neoliberális/neokonzervatív politikájának a kritikátlan kiszolgálója. Kezdjük a kérdést realista szemszögből megközelíteni. Folytasd csak nyugodtan!

Megjelent a liberális elit kultúrgőgje, a nép lenézése, a kultúrrasszizmus... Soroljam még?
Gúnyolódjál csak nyugodtan akár azzal is, hogy "sch"-val írod a "magyaros" szót.

Egyre inkább érzem, hogy fognak itt még liberálisokat kergetni, mint `56-ban az ávósokat. És lesz benne némi igazság...

aL__Ex 2016.07.10. 13:03:03

@É2I:

Elnézést! Elfelejtetted kifejteni, hogy miért is volnék én "szerencsétlen"!

aL__Ex 2016.07.10. 13:06:33

@Balt:

"... kétszer is kereste egy kvk többek közt azzal, hogy 1-5-ig terjedő skálán mennyire értünk egyet a megegyezés zálogaként felkínált fővárosi gesztussal a kerület felé."
Mégis mi volt "cserébe" felkínálva?

Végre valaki, aki konkrétumokról ír!

aL__Ex 2016.07.10. 13:08:36

@Balt:

"Ez a videó tényleg hálószaggató öngól, Habony sem tudta volna jobban megrendezni."
Ezek szerint ebben egyetértünk.

aL__Ex 2016.07.10. 13:19:12

@Scagnetti:

" Akkor segítek."
Nekem nem kell segíteni! A nagyképűségedet velem szemben nyugodtan elhagyhatod.
Nem szoktam 888-at olvasni. Ha adnak egy linket, azt elolvasom, de lapozgatni nem szoktam.
Engem teljesen hidegen hagy, hogy a 888-hoz akarsz hasonlítani. Tulajdonképpen még azt sem tudom, hogy mi az.

"Magáról az ügyről gyakorlatilag semmit sem írtál, de általános iskolás szinten kezdted fikázni a tüntetőket..."
Arról írtam, amiről szerettem volna. És amiről úgy éreztem, hogy kissé másképpen látom, mint a mainstream liberális média.

Mi a gond ezzel? Hogy te nem ezt szeretnéd olvasni? Hát ne olvasd, senki nem kényszerít rá. De a szabadságomat legalább hagyd meg, hogy arról írjak, amiről akarok!

Nem akarok annak látszani, aminek te látni szeretnél engemet. Világos? Ne kelljen már még egyszer elismételnem!

aL__Ex 2016.07.10. 13:20:42

@Balt:

"Gumicsontnak viszont ideális, és lám, a csaholó falka ugrik is rá, ahogy mindig is."
:)
Valahogy így...

Scagnetti 2016.07.10. 13:24:13

@aL__Ex: Ok, ismételgesd a fideszes paneleket, és légy büszke rá, hogy neked ez magadtól megy!

aL__Ex 2016.07.10. 13:31:13

@Teréz Anyabagoly:

Szia! Emlékszem erre a cikkedre. Gyönyörű ez a hóbagoly!
A Ligetvédők szóvivője valóban egyetlen szót sem ejt a ligetről és a természetvédelemről. Nagyon igazad volt akkor, hogy ezt megírtad! Egy és ugyanarról beszélünk mi ketten!

aL__Ex 2016.07.10. 13:32:18

@Teréz Anyabagoly:

Jó a nicked! És kösz, hogy regisztráltál!

aL__Ex 2016.07.10. 13:35:23

@Scagnetti:

Nem ismételgetek semmit. Ez a te fixa ideád, hogy akivel nem értesz egyet, az csakis fideszes paneleket ismételgethet. Be akarod skatulyázni a világot neked tetsző és neked nem tetsző panelokra. Én meg szarok rá.semmi szándékom nincs arra, hogy a te elvárásaidnak megfeleljek.

Teréz Anyabagoly 2016.07.10. 13:52:41

@aL__Ex: OK! :-)))) Jövök majd még!

aL__Ex 2016.07.10. 14:01:19

Úgy látom, hogy két-három liberális hozzászóló kivételével ki is hátrált mindenki a vitából, akik változatlanul a tegnapi sablonjaikat erőltetik.
Sajnálom, hogy értelmes párbeszéd nem alakul ki. Mindenki csak ugyanazt erőlteti. Semmi olyasmi el sem hangzik, hogy igen, ebben igazad van, de abban szerintem tévedsz. Arról meg végképp nem akar beszélni senki, hogy mi is az a liberális felsőbbrendűség, a kultúrgőg, és hogy miért utálja a társadalom a liberálisokat.

Fiók, így nem lehet párbeszédet folytatni! Ha ilyen a hozzáállásotok, akkor a Városliget ügyében is csak veszíthettek! Ezt kéne már végre belátni!

aL__Ex 2016.07.10. 14:04:38

@Teréz Anyabagoly:

Jó a posztod, amit belinkeltél! Az világosan látszik belőle, hogy a dologban a liget csak ürügy arra, hogy a Habony Árpi-féle bozrányt szóba hozzák. Ami jogos, csak hát semmi köze a Városligethez.

KissGecihuszár 2016.07.10. 16:05:26

@aL__Ex: Neked elment a maradék eszed is, méghogy én "(...) És nyilván ezért vagy az Egyesült Államok neoliberális/neokonzervatív politikájának a kritikátlan kiszolgálója. Kezdjük a kérdést realista szemszögből megközelíteni. Folytasd csak nyugodtan!
Megjelent a liberális elit kultúrgőgje, a nép lenézése, a kultúrrasszizmus... Soroljam még? (...)"
Na idefigyelj, okostojás, én eddigi 45 évem során SOHA nem voltam liberális, hanem kőkemény jobboldali, keresztény ember vagyok, épp ezért is fordul(t) fel a gyomrom attól, ami szeretett Hazámban '90-óta ment, megy és amennyiben nem lépünk mi, a Hazájukért valóban bármit tenni kész real jobboldali keresztények, nos akkor még addig fog ez a fideszes ámokfutás zajlani, ameddig végképp össze nem omlik ez a kis Magyarország, melynek nagy átlaga igenis "jól nevelt, vállalható stílusú, diszkrét", azaz a "nagyok", tehát a mindenkori politikusi "elit" kisdedjátékaiba bele nem szóló (mondván, nem értünk mi a politikához, hisz az amolyan "úri huncutság" ), inkább a napi túlélésre berendezkedő, ezért cégvezetőként a beosztottakat (mert a hazai KKV-k túlnyomó többségének tulajai nem MUNKATÁRS-ként, hanem legyőzendő ellenségként tekint a mellesleg az ő zsíros profitját megtermelő munkatársaira, ezt saját sk. megélt tapasztalatból is mondom) kiszipolyozó, mindig mindenben az "okosságot" kereső, egymást szét rabló, kicsináló, magukat egy cseppet sem szerető, becsülő, full time önpusztító emberként (jajj, inkább szubzombit írnék) tengeti, ahelyett hogy az elmúlt 25 év során párszor jól állampolgári engedetlenkedett volna! Ami engem illet; mivel egyedül kevés vagyok változtatni, de a saját életemet, magamat tisztelem annyira, hogy köcce, de én ne asszisztáljak ehhez a nettó elmebajhoz, amit hazai közéletnek hívnak, ezért 1 éve "disszidáltam" a történelmi NSZK-ba, mely nincs oly távol, hogy onnét néha-néha ne járjak HAZA és persze amennyiben igény generálódna rám, a pénzügyi, közlekedési, műszaki, egyéb tudásomra, úgy azonnal jövök! Isten engem úgy segéljen! Méghogy ÉÉÉNN (magyaroschan) liberális?!? Pfehhh...

aL__Ex 2016.07.10. 16:14:23

@KissGecihuszár:

"Neked elment a maradék eszed is, méghogy én..."
Ha tévedtem volna valamiben, így készséggel elnézést kérek. Valóban én is skatulyázok, és olykor durván mellényúlok.

Oké, abban lehet hogy tévedtem, hogy "liberális" volnál. te legalább beismered, hogy "kőkemény jobboldali, keresztény ember" vagy. De nehogy azt hidd, hogy mint ilyen, nem a neoliberális/neokonzervatív szekeret tolod. Legfeljebb nem tudsz róla... Legkevesebb azért, mert nincs más!

Elnézést még egyszer! Nekem is jobban kellene ismernem a vitapartnerek nézeteit.

KissGecihuszár 2016.07.10. 17:55:26

@aL__Ex: Okés, elnézem és persze megértem, hogy a mai puskaporos hangulatú hazai közéletben számosan vannak, akik néha elhamarkodottan ítélnek meg ezt, azt, amazt, ugyanis az eltelt 25 "rendszerváltó", azaz módszerváltó év során számos közéleti emberről hullt le a lepel (és még mennyiről fog?!) és mutatta ki a foga fehérjét. Gondolta pl. épp eszű ember '89 jún. 16-án, Nagy Imre temetésén megindító beszédet rögtönző orbánról bárki is azt, hogy ha teljhatalmat kap, akkor egy ilyen brutális rémuralmat hoz erre a sokat szenvedett Népre, Hazára?? Mert én egész biztosan nem, hiszen akkor pl. nem lettem volna '97- 2003 közt a fidesz tagja, amit azóta mint a kutyus, aki 9-et kölykedzett, kb úgy bántam meg, de a múltat meg nem történté tenni nem lehet, viszont a hibáinkat, félrecsuklásainkat igenis el kell ismernünk, önkritikát kell gyakorolnunk és mielőbb ki kell javítanunk azokat, hogy tiszta lélekkel nézhessünk a jövőbe. Ha rajtam múlna, egész egyszerűen "átmenetileg" felfüggeszteném Hazánkban a pártpolitizálást, mert nekünk egész egyszerűen nem megy ez a műfaj. Itt a legjobb lenne egy új alkotmányozó nemzetgyűlés összehívása az ország kellős közepén, azaz Pusztavacson, ahol megjelenne az a kb. 10 ezer honfitársunk, akikre minden vitán felül büszke lehet az a szűk pátriájuk, ahol ők sikeres alakítói a helyi közösségnek, mint orvos, tanár, szakmunkás, mérnök, önkormányzati vezető, könyvelő, takarító, paraszt, stb. Én ebből a 10 ezres masszából választanám ki több fordulós tesztek segítségével azt az összesen 3 ezer főt, akivel útjára indítanám a 4. köztársaságot, új parlamenttel, minisztériumokkal és egy a végsőkig decentralizált államberendezkedéssel, ahol megszűnne a vízfej Budapest, mint egészségtelen centrum mindenek felettisége. Maradna az ország fővárosa, de sokkal kisebb mérettel, lakosságszámmal és főként gazdasági jelentőséggel, mint manapság, ugyanis teljesen nyilvánvaló, hogy jelenkori bajaink egyik -ha nem A!- legfőbb okozója a brutális vízfejűségünk! Ja és természetesen Pusztavacsra hazavárnám azon honfitársainkat is, akik egyrészt éreznek még valamit a Hazájuk iránt és eddig azért nem gondolkodtak a visszatérésben, mert eleve reménytelennek tartották, hogy ebben az országban boldogan, gondtalanul és főként anyagi,erkölcsi megbecsülésben éljenek, másrészt -ami tán a legfontosabb- hajlandóak is a külföldön szerzett tapasztalataikkal, tudásukkal tevőlegesen is hozzájárulni Magyarország sikeres jövőjéhez, gyarapodásához, gazdagságának előmozdításához! Isten, áldd meg a Magyart, jókedvvel, bőséggel...

ember100 2016.07.10. 18:58:40

@aL__Ex:
Helló !

Az odapiszkításos hasonlat arra volt hogy ha ballibsi média lehet pártos akkor Te is lehess az .

Az hogy valami fideszdroid azt írta hogy elfogulatlan tárgyilagos az írásod az megint csak vicc.
Véleményed lehet DE ha az a véleményed hogy 2+2= 5 akkor az nem a legpártatlanabb , tárgyilagos vélemény :)
Az hogy kifogásolod hogy politikusok " rátelepedtek " baloldali mainstream ezek csak kifogások az írásodat véded , MERT veszettül egyoldalú kb. olyan mintha a fidesz rendelte volna meg !
A pártosságnak semmi köze nincs az igazsághoz valósághoz !
Az igazság és a valóság is VAN gyomron ütés , elhurcolás .... EZ VALÓSÁG csak hogy tudd.
Volt népszavazás , lehetett valakinek beleszólása a projektbe persze a hatalmon levő urakat és a vezírt kivéve NEM NEM NEM
És ezek tények mást ne mondjak a valóság mindegy hogy bal jobb oldalról nézzük.

A kommentezés számáról megy csak annyit Te engedted ki a palackból a szellemet :)

Ha én most azt írnám milyen fain csávó volt Sztálin úgy gondolom nekem ugranának és szétcincálnának.
Hogy értsd a párhuzamot Magadnak kerested a bajt :)

aL__Ex 2016.07.10. 19:06:47

@KissGecihuszár:

Ebben a hozzászólásodban nagyon sok szimpatikus gondolat van. Érdemes volna jó alaposan átrágni ezt a témát. Miért nem írod meg egy bejegyzésben?

Meglepő, de én is új alkotmányozással kezdeném, csak én a népszuverenitás helyreállítása nevet adnám neki. Ha ez megtörtént, utána lehet egy új úgy társadalmi konszenzust létrehozni, és azt egy társadalmi szerződésben (azaz alkotmányban) rögzíteni.

aL__Ex 2016.07.10. 19:16:34

@ember100:

Nekem nincs pártom. Világnézetem az van, de olyan párt egyenlőre nem létezik, amely az én igényeimnek megfelel. Ilyen értelemben tehát engem pártosnak nem lehet nevezni. Igényem sincs rá.

"Az hogy valami fideszdroid azt írta hogy elfogulatlan tárgyilagos az írásod az megint csak vicc."
Az ilyesfajta kijelentésekről egyszerűen le kellene szokni. Amikor te valakit "fideszdroidnak" titulálsz, akkor jusson eszedbe, hogy téged is ugyanennyi erővel ellenoldali droidnak lehet nevezni. Csak nézőpont kérdése. Egyrészt... Másrészt ugyanez vonatkozik arra, hogy ki mit tart tárgyilagosnak. Könnyen elképzelhető, hogy amit te tárgyilagosnak tartasz, más azt látja viccnek.

Én nem kerestem semmiféle bajt. Úgy gondolom, hogy normális emberekkel értelmes felvetéseket meg lehet vitatni. De ha azt akarod mondani, hogy te nem tartozol bele ezeknek a normális embereknek a körébe, azt készséggel elfogadom.

Fölösleges engem győzködnöd, én nem tartozok abba a körbe, aki úgy látja a világot, mint te. Javaslom, hogy keresd az ő társaságukat!

ember100 2016.07.11. 20:45:42

@aL__Ex:
Helló !

Ember én a tényekről és ezek prezentálásáról beszélek.ű
Sok mindent írsz DE nem cáfolod érvekkel amiket leírtam.
Gyomron verés , beszédstílus a rendőrökkel ....
EZ nem baloldal jobboldal kérdése .
Tudod a tények makacs dolgok.

aL__Ex 2016.07.11. 22:16:52

@ember100:

Figyelj! Én egy videót elemeztem ki. Arról írtam, ami a videón szerepelt, másról nem írhattam.
Milyen "tényekről" beszélsz te, amelyek a videóban szerepeltek, és én nem foglalkoztam velük?

"Gyomron verés , beszédstílus a rendőrökkel ...."
Ezek csak a te képzelgéseid, vagy más szavakkal a prekoncepcióid, hogy ezek nélkül a tárgyban szereplő videóról nem is lehet beszélni. Hol volt a videóban gyomron verés például?

A beszédstílusra térve nagyon tetszett például a töpörtyű rendőrnő, akinek az volt a dolga, hogy a checklist alapján kommunikált a tüntetőkkel, a jogaikról ismertette, és felhívta őket a következményekre. Nagyon perfekt módon háromszor elismételt minden felszólítást.

Azért tetszett nekem ez a rendőrnő, mert semmiféle indulatot nem mutatott. Nyilván azért bízták meg ezzel a feladattal, mert ő volt alkalmas rá. Közbe pedig a válláig sem ért a mellette álló férfi rendőrnek. De a magabiztossága nagyon is szimpatikus volt.

Szóval, amiket te ide most bele akarsz keverni, az nem volt ezen a videón. Hamisítottam volna meg a videót? Vagy más videóval kellett volna foglalkoznom? Hadd döntsem már el én, hogy melyik és milyen videót elemezek. Abban biztos lehetsz, hogy "demokratikus" ellenzéki készítette a felvételt is, meg szerkesztette is. Szóval ne rajtam kérd számon annak tartalmát!

"Tudod a tények makacs dolgok. "
Nagy bajban volnál, ha most megkérnélek rá, hogy tételesen sorold, mit kellett volna cáfolnom. Igen, a "tények" makacs dolgok. Sorold tehát, hogy mit nem cáfoltam az érveid közül? Nem is voltak érveid...

Hidd már el, hogy nagyon unalmas a makacsságod! Lassan már kezdesz nevetségessé válni.

"EZ nem baloldal jobboldal kérdése ."
Igen, a táborelvű árokásás nem jobb- és baloldal kérdése. Hanem öncélú hatalomgyakorlásra törekvő táborok kérdése. De te nagyon egyoldalúan szeretnéd, ha láttatnám ezt.
Tudod mit? Írjál erről te magad! Abban majd nyilván az lesz benne, amit te fontosnak tartasz.

aL__Ex 2016.07.11. 22:31:23

@ember100:

Van egy javaslatom... Magyarázd már meg a kiscsajnak, aki a videón éppen kiszállt a gyaloghintóból, hogy abban a jelenetben nem a mennybemenetelt kellett volna eljátszania, hanem a gyomrát kellett volna fájlalnia, mint akit éppen most gyomroztak meg! És ne engem baszogassál, hogy nem ezt tette. Legalább a könnyei csurogtak volna, de hát ő nem volt képes hamisan megjátszani magát.

És nekem hogyan kellett volna ebből a jelenetből gyomrozást produkálni?

ember100 2016.07.12. 20:52:22

@aL__Ex:
Helló !

Persze egy videó lapján vonsz le következtetéseket , ráadásul milyeneket.
Én a többi videóról beszéltem amiket ezek szerint Te nem akarsz látni.
Más is van ebben a játszmában állam kontra tüntetők.
Végül is igazad van ragadj ki egy videót "elemezd" EZ nem annyira korrekt mint ahogy Te mondod :)

aL__Ex 2016.07.13. 01:04:08

@ember100:

De makacs vagy! Te olyan videót ragadsz ki, amilyet akarsz, és azt úgy elemezgeted, ahogy akarod. Ugyanez a jogom nekem is megvan. De te már ebben is ellenséges szándékot látsz. Vajon miért? Mert nagyon szeretnéd rám sütni, hogy "ellenség" vagyok. Szükségetek van ám nektek is az ellenségképre.

Ezt a videót a Ligetvédők készítették. Az a benyomásom, hogy egy kampányvideót látok. Mi a bajod a videóval? Talán a Ligetvédőkkel beszéld meg! A videó tartalmáért én semmilyen felelősséget nem vállalok. Ez volt az adott pillanatban az aktuális tartalmú videó a neten.

Még valami gondod, bajod esetleg, amin segíthetnék?

KissGecihuszár 2016.07.17. 13:13:48

@aL__Ex: Köszi, megnyugodtam, akkor ezek szerint még vihetem "valamire"?! Ja-ja, ezt már többen is kérdezték, hogy amennyiben ennyire "okostojás" vagyok,akkor miért nem vezetek egy saját blogot és irkálgatok ott ezt-azt-amazt. Nos, ennek egy súlyos akadálya van, nevezetesen hogy mivel (még) kint élek az NSZK-ban, ezért itt a mindennapos meló mellett nem marad annyi fölös időm, kapacitásom, hogy permanens blogolást folytassak. Ha bárki veszi a fáradságot és végigcheckolja az adatlapomat, válogat az eddigi években megjelent kommentjeim közt, azokból egyértelműen kiolvashatja "ars poeticamat", azokat az elveket, értékeket, amiket vallok, melyekben töretlenül és rendületlenül hiszek,s melyekről mára teljesen egyértelművé vált, hogy teljes mértékben vállalhatóak, sőt szinte az egyedüli kiutat jelentik abból az egyre mélyebb szaros gödörből, melybe az elmúlt 26 módszerváltó év alatt regnált kormányaink hathatósan beletolták. Lehet még továbbra is hinni, kísérletezgetni, próbálkozni további konstellációkkal, ilyen-olyan bizonytalan kimenetelű pártok kétes figuráival, de ez csak további időhúzás. szarakodás, melynek folyományaként még tovább süllyedünk a szarban, ahonnét már nem lesz lehetőség kikecmeregni. Főként a jelenlegi igen instabil nemzetközi helyzetben (Brexit ma még be nem látható közép, ill hosszú távú következményei, Török cirkusz, melyet lehet hogy most sikerült leverni és majd akár több ezer katonát fejbe lőni, felakasztani, de ez a bosszú csak további bosszút fog szülni a már most is végletekig megosztott Török társadalomban, aztán még itt van az Olaszok készülő banki, gazdasági összeomlása, az USA-beli felforrósodott indulatok, stb) nehéz úgy lavírozni, hogy közben a Magyar társadalom láthatóan egyre nagyobb reménytelenségben, bizonytalanságban él -én ezt inkább vegetálásnak hívom- , a nyugdíj rendszer 10 éven belül garantáltan összeomlik, hiszen addigra az összes ratkó gyerek nyögdíjas lesz, miközben 700ezren dolgozunk, adózunk kint és évente kb. 80 ezer gyerekkel kevesebb született, születik (és fog a jövőben is,sajnos) meg a kívánatoshoz képest, kivéve a cigányságot, akiknek a 90%-ával lóf.szt tudunk csak kezdeni, mert max csak a közmunka nevű nettó tragédiára alkalmasak. Ha nem így lenne, akkor nem lenne oka picsogni az MGYOSZ-nak , ill a Munkaadók Szövetségének, hiszen a hazai cigányság önmagában képes lenne betölteni a jelenleg betöltetlen 80-100 ezer álláshelyet. 1000 szónak is 1 a vége; mielőbb radikálisan (de szakszerűen, a legnagyobb tudással és önzetlenséggel) cselekedni kell, mert csak 1 HAZÁNK van, ha ezt elveszítjük, akkor game over lesz! Jó, ha tudjuk; a környező szláv hordák bármikor boldogan lerohannák Magyarországot (volt már rá példa az elmúlt 100 év során) és osztanák fel maguk között, ugyanis sem a tótok, sem a románok nem bővelkednek ilyen minőségű, öntözési lehetőséggel ellátott termőföldekben, mint ami nekünk van! Persze-persze, NATO, meg EU, de kérdem én, mit tudna tenni a NATO, meg az EU, ha 2020 után esetleg szétesik az egész, mert a töredékére fognak csökkenni a támogatások??

aLEx 2016.07.19. 03:24:40

@KissGecihuszár:

Azt természetesen értem, hogy munka mellett kevesebb idő jut a blogolásra. Velem is van úgy, hogy néha hónapokig egyetlen sort sem írok. De azért e lehetőség elvileg adott arra, hogy fontos témáknak az ember nekigyürkőzzön és megírja.

Senki nem fogja venni a fáradtságot, hogy a kommentjeidet böngészgesse. Ha erre gondolsz, akkor a gondolataid el fognak veszni.

Abban igazad van, hogy csak egy hazánk van, s ha azt elveszítjük, akkor game over. Ez bennem is nagyon tudatos, mert egyébként én is több ezer kilométerre otthontól élek - 2004 óta Írországban. Távolról úgy tűnik az ember jobban létja, és mélyebben átéli, hogy milyen válságban van Magyarország.

A cigányok esetében viszont nem adok igazat neked. Egyrészt azért nem, mert nekem nagyon sok egészen kiváló roma munkatársam volt az életemben. Másodszor pedig azért nem, mert minden cigányban él a vágy, hogy a cigány sorból kitörjön. Ehhez nem kell más, csak lehetőség. S ha például ezt a lehetőséget 14-15 éves korában megkapja, és megérzi a büszkeséget, amit a becsülettel elvégzett munka szerez az embernek, akkor egész életre szóló indíttatást szerez, és ez lesz nála a meghatározó. Ilyen esetekre is példák sorát tudnám sorolni.

Azért beszélek a 14-15 éves életkorról, hogy ne a léhűtő életmódba szokjon bele, mert később már nem könnyű abból kikecmeregni. Nemcsak romáknak, senkinek sem könnyű. A romákat pusztán jobban sújtja a sors.
süti beállítások módosítása